YAKINDA YAPILACAK ETKİNLİKLER:

       

 

Beslenme ve diyet uzmanı Taylan Kümeli’nin katılımı ile gerçekleşecek

Sağlıklı Yaşam ve Diyet Semineri 10 Aralık Pazartesi günü, 11.40-13.30 saatleri arasında KKM B Salonu’nda yapılacaktır.

Bir çok sorunuzun cevap bulacağı, sağlıklı yaşam hakkında yeni ipuçları keşfedeceğiniz bu semineri kaçırmayın.
 

 

 

 

 

YAPILAN ETKİNLİKLER:

(Fotoğraf albümü için tıklayınız.)

 

17.05.2007 Sağlıklı Gıda Semineri

 

Saat: 13.30

Yer:  MM-25 Amfisi

 

Seminer Programı

Konuşmacı; Dr.Uğur Göğüş

 

Açılış Konuşması: Gıda Topluluğu hakkında genel bilgi,amaçları ve imza attıkları projeler, Dr.Uğur Göğüş biyografisi

 

1.Oturum

 

-Gıda neden önemlidir?

 

-Hastalığa karşı korunmada gıdanın rolü nedir?

 

-Kilo kontrolü, sağlık ve zindelik için mi yoksa fiziksel kriterler için mi  gereklidir?                                                                                                

 

-Kemik erimesine karşı gıda alımı ve beslenme şeklinin hayati önemi

 

-Kilo artışı, yağlanma, yaşam stili, stres, spor disiplininin eksikliği ve doğru gıda seçimindeki bilinçlilik arasındaki hayati öneme sahip bağlantılar

 

-Kalp-damar sağlığı ve gıda

 

-Yüksek tansiyon ve gıda

 

-Diyabet ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu gıdalar

 

Konuşmacı; Serkan DÜZ  ( Spor ve Gıda)

 

-Karaciğer sağlığı, detoks ve gıda

 

SERGİ  [14.50 – 15.10]

 

2.Oturum

 

-Hormonlu ve genetiği değiştirilmiş gıda, işlenmiş gıda, zararlı gıda katkıları ve sağlığımız

 

-Yanıltan, kandıran, hatalı reklâm ve yanlış bilgiyle sunulan şifalı ot, preparat, reklâm sorunları ve sağlığımız

 

-Kapanış-Özet ( Bireysel yaşam kalitesinin arttırılmasında gıda ve beslenme stratejisinin belirlenmesi

 

SORU CEVAP   [16.00 - 17.15]

 

 

ŞUBAT 2005-ŞUBAT 2006 ETKİNLİKLERİ:

 

PANELLER VE SEMİNERLER:

            Eğitim Seminerleri:

·         HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikalı Eğitim Seminerleri - ODTÜ (Okyanus Danışmanlık)

12-13 Mart 2005 (25 kişi)

19-20 Nisan 2005 (25 kişi)

21-22 Mayıs 2005 (23 kişi)

·         ISO Sertifikalı Eğitim Seminerleri-ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü (Okyanus Danışmanlık)

-18-19 Şubat 2006 (29 kişi)

·         BRC Eğitim Semineri-ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

-25-26 Şubat 2006 (31 Kişi)

·         Bilinçli Gıda Tüketimi Semineri

-20 Mart 2005 ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

Panel:

·         Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Gıdalarda Kullanımı-15 Nisan 2005-ODTÜ

TMMOB GMO YK Başkanı Petek ATAMAN

ODTÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Sertaç ÖNDE’nin katılımları ile.

                         

STANT ETKİNLİKLERİ:

·         Bilinçli Gıda Tüketimi Masaları -23 Mart 2005-Yemekhane & Kafeterya - ODTÜ

·         2005 Bahar Şenliği Topluluk Tanıtım Standı ve Bilinçli Gıda Tüketimi Masası (3 gün boyunca)

 

SOSYAL ETKİNLİKLER:

·         2005 ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği Standı: Yarışmalar ve oyunlar (3 gün boyunca)

·         Bilardo turnuvası: Mayıs 2005

·         Türkü Dinletisi ve Yıl Sonu Eğlencesi: 30 Aralık 2005 (Grup RA)- Gıda Mühendisliği Bölüm Kantini

·         Elmadağ Gezisi:11 Şubat 2006 (56 kişi)

·         Üyelerle akşam yemekleri

·         Halı saha maçları

 

ŞUBAT 2006-ŞUBAT 2007 ETKİNLİKLERİ:

 

PANELLER VE SEMİNERLER:

            Eğitim Seminerleri:

·         ISO22000 Semineri  (Prosert Uluslararası Danışmanlık)

16-17 Aralık 2006

 

STANT ETKİNLİKLERİ:

·         2006 Bahar Şenliği Topluluk Tanıtım Standı ve Bilinçli Gıda Tüketimi Masası (3 gün boyunca)

 

 

SOSYAL ETKİNLİKLER:

·         2006 ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği Standı: Yarışmalar ve oyunlar (3 gün boyunca)

·         Abant Piknigi

15 Nisan 2006

 

·         İstanbul Gezisi

11 Kasım 2006

 

·         İftar Yemeği

 

·         Yılbaşı Partisi

28 Aralık 2006

 

 

 

TEKNİK GEZİLER:

·         Bolu Filiz Makarna Teknik Gezisi

15 Nisan 2006

 

·         Ankara Cocacola Teknik  Gezisi

22 Nisan 2006

 

·         İstanbul Gıda-TEK 2006 Fuar Gezisi

11 Kaım 2006

 

·         Ankara Halk Ekmek Fabrikası Gezisi

27 Şubat 2007